HI* Patelnia bez pokrywki Profi Line 320x55mm

HI* Patelnia bez pokrywki Profi Line 320x55mm
835630

Parametry techniczne

Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów.

Producent:HENDI
Średnica w mm 350
Wysokość w mm 55
Materiał stal
Ilość sztuk w opakowaniu 1

Wersje produktu

Opis produktu

Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Profi Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.


Cechy produktu:

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
  • Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
  • Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
  • Wielowarstwowe dno typu “sandwich” (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
  • Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
  • Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
  • Możliwość mycia w zmywarkach


Instrukcja użytkowania:

Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.


Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:

  • ryby panierowane
  • mięsa panierowane
  • mięsa saute
  • owoce morza
  • warzywa grillowane
  • makarony w sosie
  • pierogi
  • produkty ziemniaczane typu placki rosti


Uwaga

Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych.


Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:

  • jajka sadzone
  • jajecznica
  • omlety biszkoptowe
  • ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu

 

Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.