HI* Patelnia bez pokrywki Profi Line 320x55mm
Parametry techniczne
Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów.
Średnica w mm | 350 |
Wysokość w mm | 55 |
Materiał | stal |
Ilość sztuk w opakowaniu | 1 |
Wersje produktu

Opis produktu
Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Profi Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.
Cechy produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
- Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
- Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
- Wielowarstwowe dno typu “sandwich” (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
- Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
- Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
- Możliwość mycia w zmywarkach
Instrukcja użytkowania:
Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.
Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:
- ryby panierowane
- mięsa panierowane
- mięsa saute
- owoce morza
- warzywa grillowane
- makarony w sosie
- pierogi
- produkty ziemniaczane typu placki rosti
Uwaga
Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych.
Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:
- jajka sadzone
- jajecznica
- omlety biszkoptowe
- ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.